Wolves & Welpies is ontstaan uit een onbeheersbare drang om te creëren en te experimenteren met natuurlijke en gerecyclede materialen en oude ambachten, zoals ecoprinting en leer bewerken. 

Het uitgangspunt bij Wolves & Welpies is Slow Fashion. De tassen en babyslofjes worden in eigen atelier met liefde en aandacht vervaardigd. Het zijde voor de babyslofjes wordt geprint met natuurlijke materialen zoals de eucalyptus. Dit vergt tijd en aandacht, maar het resultaat is keer op keer verbluffend. De kleuren diep en natuurlijk en de structuren van de bladeren echt zichtbaar, daar kan de Fast Fashion industrie niet tegenop.  

Om de kleurstof uit natuurlijke materialen te laten hechten heb je vaak beitsmiddel nodig, zoals Baking Soda, Aluin of Wijnzuur. De duur van het stomen van het materiaal is afhankelijk van wat je gebruikt; een varen heeft bijvoorbeeld meer tijd nodig dan een eucalyptus. Lang niet alle bloemen, bladeren en schors geven kleur af en afhankelijk van de gebruikte beits kan de uiteindelijke kleur van de print bovendien verschillen; Experimenteren is dan ook het toverwoord!  

Een oneindige ontdekkingsreis; keer op keer is het met ecoprinting weer een verassing welk resultaat er tevoorschijn komt. Elk product is dan ook uniek en met veel aandacht, tijd en liefde gemaakt. Dus wil jij een persoonlijk cadeau voor jezelf of voor een ander, dan zit je bij Wolves & Welpies goed!

 

Fotografie Tumbleweed & Fireflies'  bv.