Als Wolves & Welpies staan we voor de kwaliteit van onze producten en werken we zoveel mogelijk met duurzame materialen en technieken:  

  • Alle tassen en babyslofjes worden handgemaakt in eigen atelier in Groningen. We staan voor de kwaliteit van onze producten en nemen duurzaamheid als uitgangspunt in het vervaardigen van onze accessoires. Daarom geven we levenslange garantie op de naden en musketonhaken van de tassen in de vorm van gratis reparatie.  
  • Het leer wat we gebruiken is afkomstig van een eco-gecertificeerd familiebedrijf in Duitsland. Ze zijn gespecialiseerd in het plantaardig looien en kleuren van leer. Bij deze methode wordt de huid op een pure en natuurlijke manier te verwerkt zonder gebruik van schadelijke chemicaliën. Het is een traditioneel en ambachtelijk proces dat gebruik maakt van het looizuur van verschillende planten, met behulp van de schors, takken, bladeren of zelfs sommige vruchten in een aantal specifieke technieken. Het looiproces duurt één tot maximaal drie maanden. Het leer heeft authentieke natuurlijke kenmerken die het plantaardige looi- en kleurproces benadrukken en het leven van het dier vertegenwoordigen.
  • De binnenzijde van de (rug)tassen is gemaakt van duurzaam geproduceerde hennep stof of van gerecyclede stof. 
  • De draagbanden van de (rug)tassen zijn verwisselbaar. Regelmatig biedt Wolves & Welpies nieuwe designs van draagbanden in de webshop aan. Wil je dus een nieuwe look voor je tas, dan kun je dat eenvoudig voor elkaar krijgen zonder een geheel nieuwe tas te moeten aanschaffen. 
  • We werken op aanvraag en houden op deze manier de voorraad minimaal. 
  • Bij de babyslofjes maken we gebruik van botanische prints op zijde. Deze botanische prints worden verkregen door ecoprinten. Voor meer informatie over deze duurzame techniek, check Ambacht